Sizi Gooooogle Sponsorlarından Arıyorum

SPONSOR REKLAMLARI

20-07-2009 Saat 15:30, bir telefon geliyor ve cevaplıyorum :

GoogleSponsorları :  İyi günleeer ben sizi goooogle sponsorlarından arıyorum ismin x.Biz reklam yapıyoruz şöyle böyle ediyoruz.
YM : Hangi firmadan arıyorsunuz ?
GoogleSponsorları : Google sponsoruyuz biz.
YM : Ama hangi firma ?
GoogleSponsorları : T***** Reklam Hizmetleri.Bizden 5 tane anahtar kelime seçiyorsunuz bizde sizin reklamınızı yapıyoruz googleda.
YM : Adwords yani ?
GoogleSponsorları : Evet.
YM : Bizim kendi hesabımız var teşekkürler.
GoogleSponsorları : İyi günler o zaman.

Şimdi bunu neden yazdığımı anlatayım.Bir kaç gün önce kötü pazarlama konusunda bir yazı hazırlamıştım ama gördüğünüz gibi arkası bir türlü gelmiyor.Fakat esas mevzu bu değil.Burda çok ilginç bir durum söz konusu.Bu firma bir alan adı satın almış.Bunu şimdi burdan yayınlamak istemiyorum ancak aldığı alan adını yukarda ki yazılanlardan az çok tahmin edersiniz.Bu alan adının ekran görüntüsü ismi gibi çok fantastik :

gooooogle-1

 

Şu görüntü ile karşılaştırın ve farkları söyleyin :

gooooogle-3

Gerçekten firma ise ki aradıklarından bu anlaşılıyor, onlara tavsiyem bu ÅŸekilde davranmamaları.Sanıyorum Logo kullanımı ile ilgili bilgi eksiklikleri var.Bu bir suçtur ve cezası çok büyüktür.Ayrıca bu konunun birde internet açısı var ki o da bayağı vahim.Çünkü Google taklit siteleri sevmez.ÖrneÄŸin ” facebook.com ” sitesine nispet olarak açılmış ” faceebook.com ” sitesi Google açısından zararlı kımıldan farklı deÄŸildir.Çünkü dikkat ederseniz ortada bir kimlik ve ondan yararlanmaya çalışan baÅŸka bir ÅŸahıs ya da kurum var.Siz bu durumda ne yapardınız ?

Bunlar konunun Google tarafını ilgilendiriyor, bir de bizim açımızdan bakalım.Bu insanlar “ADWORDS ” hizmeti verseler dahi Google adını kullanmaya hakları yok.Bakın satarken Google Adwords ifadesini kullanabilir, buna karşı çıkmak zaten mantıksız.Ancak Google Sponsorları diye yola çıktığında ortada sanki Google tarafından finanse edilmiÅŸ ve onun garantörlüğünde çalışan bir firma görüntüsü vermeye baÅŸlıyor.Düşünsenize en büyük sorunlarınızda sizin ulaÅŸmak için telefonlarını aradığınız Google, sponsorlarım diye bir ÅŸey uydurmuÅŸ ve herkesi aramaya baÅŸlamış.

Gerçekten ticari anlamda çok üzücü bir durum.Firmaları bu şekilde aramak daha da üzücü.Her geçen gün gözümüzü 4 değil 8 açmamız gerekecek gibi görünüyor.

Sorunsuz günler dilerim.

7 Yorum var

  1. Murat

    Firmamızı bu sponsor olarak aradıklarında ÅŸaşırdım.Google a biz reklam vermek için bir sürü prosedür oluÅŸturuyoruz.Sonunda ancak reklam veriyoruz.Dedimki kendi kendime ilginç, google’ın paraya ihtiyacı var direk görüşmeye baÅŸlamış heralde.Fakat firma ile yaptığım telefon görüşmesinde gerçek google adwords olmadığını anladım.Ücret olarakta 1 yıllık 750 tl istediler.Bilgilerinize arkadaÅŸalar.

  2. YarıMekanik

    Merhaba Ahmet,

    Adwords, hiç bir kiÅŸi ya da kuruma baÄŸlı kalmadan kendiniz bir hesap oluÅŸturarar goggle ve google reklam programı dahilinde ki reklamlarınız ile ilgili tüm siteler üzerinde gösterilmesine dayalı bir reklam sitesidir. Yapmanız gereken tek ÅŸey bir Google kullanıcı hesabı açmak ve Google ürünleri sayfasında Adwords bölümüne girmektir.Fakat ” ben bu iÅŸte anlamıyorum, kafam karışır, yapamam ” diyosanız yine Adwords üzerinde bu konuyla ilgili bir çok döküman ve yönlendirme linkleri olduÄŸunu bilin.

    Ciddi şekilde yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bu durumda böyle çalışan bir firmaya başvurabilirsiniz.

  3. Ahmet

    Arkadaşlar beni de aradılar, yanlız websitesi sandığınız gibi googla benzemiyor.Ben telide aradım aynı kişiler çıktılar.Google adwords yasal bayisilermiş.Google sponsorları diye bir paket oluştuklarını google adwords ve sitelerinde reklam yaptıklarını söylediler.Ben yine inanmadım, reklam yapanlarıda aradım gerçekten google da reklam yapmışlar.Denesemmi nasıl bişi yapıyorlarmış katkısı olurmu gerçekten ?

  4. Ali

    Yuh! Kim yapar böle şeyler.Yakalansalar yıllarca hapse atmak lazım bunları.

  5. YarıMekanik

    Meral,

    Çünkü google’ın iÅŸine akıl sır ermiyor.Bugün görmezden geliyor gibi düşünebiliriz ancak bu durumu farkettikten sonra muhtemelen ilk önce elinde ki organik gücü kullanacak daha sonra da bu firmaya yasal yoldan gerekli uyarıyı yapacaktır.Önemli olan bizim bu durumdan ders çıkarmamız.

  6. Meral

    Bu işleri yapan firmanın telefon numaraları o sayfada yazılı.Niçin kimse yasal prosedür başlatmıyor ?

  7. Gerçekten de üzücü bir durum ben siteyi görünce ilk baÅŸta acaba google hesaplarını çalmak için mi yapıldı diye düşündüm dikkat edilirse çoÄŸu link google ‘a gidiyor o yüzden bilgisayardan pek anlamayan bir kullanıcı google bile zanedebilir.
    Konu hakında bir yazı yazmak istedim ilk baÅŸta belirsiz bir kullanıcı hesabı açtım ve sonuç sandığım gibi kullanıcı kaydı bile oluÅŸmadı ….

    Dahası dediğiniz gibi herkes gözünü 8 açsın :)

Yorum Yaz ( Türkçe gramer ve imla kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. )